mikvagymuk

Keresztül kasul a világban, egy különös állatfaj tanulmányozása, szociopatikus ráutalásokkal. Annyira vicces, hogy magán röhög, de még a poén előtt bőven, vagy a felénél rájön, hogy nem tudja, mi a vége.

Friss topikok

  • közösség: olvas de csak ritkán, akkor viszont az összeset....nehagydabbaeztablogot ! mindig lemaradok a fels... (2008.12.06. 10:57) több mint 1 éve bloggolok
  • nye: Ne unjad, mert imádom olvasni. Főleg, ha odamondós kedvedben vagy. Két ajánlott link közül az alsó... (2008.12.01. 09:57) nevetős
  • Ancs: Ne legyél már ennyire mediterrán! :)éljen a forraltbor, ami csak hidegbe jó. (2008.11.29. 15:40) Tél
  • Tiptirip: Sok-sok gratulla az ügyi hipolovasterapeutasegítőnek!!!! Csak tudnám mi köze a vizilóhoz :) R (2008.10.29. 13:27) Lópacigáspár
  • change: Hajnali ének Jeszenyin Szergej Alekszandrovicsnak Vlagyimir, 1973. Nem tudja kedves, hogy hol h... (2008.10.17. 23:56) és ismét

Linkblog

Főváros kontra Vidék

2008.09.30. 19:07 | CV | 1 komment

Az előítélet mibenlétének és megszűnésének rövid példázata:

Többször-és legutoljára Dániában-kaptam meg azt a mondatot, hogy "Te nem is vagy tipikus pesti" persze vidékről származó barátaimtól. Szokásos válaszkérdésem, hogy: milyen a tipikus pesti? Szokásos válasz: olyan nagyképű izé.

Na, jó.

Barátnőm egy ideje életét Pesten tölti, vidéki városból emigrált. Jó sok emberrel megismerkedett, többé és kevésbé. Már nem tartja olyan nagyképű izé embereknek a pestieket, mivel lett 2-3 igazán közeli barátja is. Vagy lassan ő is nagyképű pesti izévé válik. Who knows? But:

Sétálunk erdőben pesti barátommal, és emigrált barátnőmmel, amikor is pesti barátom kinyilatkozik: nekem tuti vidéki feleségem lesz. Miért is? - jött egyből a kérdés. Mert ők olyan háziasak, főzősek, gondoskodók, izé. Na bazdmeg. Aztán meglátta emigrált barátném bombarobbantott szobáját, és dobott egy seggest. Ennyit a rendes vidéki lányokról.

Lábjegyzet: Pesten és Budán tényleg sok a barom. Azért, mert sok a barom. És sok baromból több a barmok előfordulási aránya. Míg Alsózsolcakeresztesfürdőn, ahol 132 lelket számolnak, lehet, hogy csak 133 barom van, de székesfővárosunk 2 millió+ÁFA lakosa közül legalább ennyi lehet barom . És jó sok rendes vidéki jány van.

A bejegyzés trackback címe:

https://mikvagymuk.blog.hu/api/trackback/id/tr33689520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kompenzálok · http://www.kompenzalok.hu 2008.10.01. 10:18:47

Szerintem is idegesítőek és nagyképűek a Pestiek. Én Budai vagyok és ott sokkal jobb. Pláne az én környékemen. Nekem az a véleményem, hogy a Duna nem csak földrajzilag választja ketté a fővárost. Persze azoknak lehet a legrosszabb aki Budán laktak és vmiért (érthetetlen okból) át kell költözniük Pestre. Őket nagyon sajnálom mert tele lesznek frusztrációval.
süti beállítások módosítása